top of page

A V4-ek két keréken, Intersport tesztnap Ausztriában

Ki tudna a leginkább motiválni, hogy sportolj többet? Orvos, egy barát, vagy csak saját magad?


És mégis mennyi időt szakítunk a mozgásra? Hogyan befolyásolja a dolgos hétköznapjaink? És mi a helyzet a gyerekekkel? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ az Intersport idei trendtanulmányából. Ezúttal Ausztriában, Németországban, Csehországban, Szlovákiában és nem utolsó sorban hazánkban vizsgálta meg a sportóriás, hogy mégis mi a helyzet a témában.

A kétnapos rendezvényen persze nem csak a számokról és irányzatokról volt szó, a prezentációk mellett jutott időnk bicajozásra is bőven, erre nemsokára visszatérünk. A tanulmány három fő témát érint, ezeket taglalja.


Work-life balance: Munka után nehezünkre eshet motivációt találni bármiféle mozgáshoz, pedig a több sport több erőt is jelent. Ezáltal nem csak általánosan lehet jobb a hangulatunk, de a teherbírásunk is nő, a kiégés kockázata pedig csökken. Csak az a fránya motiváció! De nem kell aggódni, nem vagyunk egyedül, a kutatás szerint 60%-unk küzd motivációs mélyponttal.


Sport és gyerekek: Ezen persze könnyebb lehet átlendülni, ha társasággal sportolunk vagy egyesülethez csatlakozunk. A munkatársak, barátok és a család hihetetlen erőt adhat, hogy kiszakadjunk a mókuskerékből végre és mozogjunk egy kicsit.

Szinte minden szülő sportos gyerekeket szeretne, és a jó hír az, hogy a gyerekeknek sport könnyen beépülhet a mindennapjaikba. Csupán a gyerekek 4.5%-a nem sportol egyáltalán, ami nagyszerű eredmény, bár a közösségi média és a mobiltelefonok hatására sajnos kevésbé aktívak. Jó hír azonban, hogy a digitális média akár ösztönözheti is őket, sokan találnak példaképeket az interneten, vagy találnak rá új sportágakra, amiket szívesen ki is próbálnak.