top of page

ISMERKEDJ
MEG
VELÜNK

Kik vagyunk mi?
 

Kalandorok. Felfedezők. Szabadok. Bikepackingesek. 
Olyan hétköznapi emberek, akik az első bikepacking túrájuk óta alig várják, hogy újra kitekerhessenek. Ki a teljesítménykényszerből, be a szabadon választott kihívások világába, a természetbe, az életbe. 

Ahol már nem azért pedálozol, hogy megfelelj, hanem azért, hogy lépést tarts azokkal, akikkel jó együtt lenni, élményeket megélni, és egy közös célért hajtani. Nekünk ez a bikepacking, és azt gondoljuk, hogy ezt az érzést minden bringázás iránt nyitott embernek meg kell tapasztalnia. 

 

2019-ben alapítottuk a Kalandbringás Sportegyesületet, amely intézmény szinten is otthont ad annak, amit csinálunk.Mit csinálunk? 
 

1. Közösséget építünk. 2018-ban indultunk egy Facebook csoporttal, ahol elkezdtünk a minimalista túrakerékpározásról beszélni pár lelkes taggal. Azóta több platformon többezer követőnk van, és legnagyobb örömünkre rendezvényeinken sokakat tudunk megmozgatni élőben is.

 

2. Kalandtúrákat szervezünk egy napostól a 10+ naposig. 2019-ban szerveztük meg a 5 Peaks 500-at, az első nagy eseményünket, amelyen rögtön 66-an indultak el. 2020-ban létrehoztuk az első, Magyarországot átszelő kerékpáros kalandtúra, a Hungarian Divideot, 2021-ben pedig az újra megrendezésre kerülő Hugarian Divide mellett további eseményekkel is készülünk nektek.
A nagy eseményeinken kívül folyamatosan szervezünk campoutokat (Bringás kempingtúrákat) amelyeken Magyarország különböző tájegységeit vesszük célba egy rövidebb, "1 éjszakás kalandra".

3. Tartalmat gyártunk blogunkon rendszeresen jelentkezünk túrabeszámolókkal, tesztekkel. 

 

Általában a járatlan utakat, a természetközeliséget részesítjük előnyben. Nem ijedünk meg attól, ha egy kicsit a hátunkra kell venni a kerékpárunkat, vagy ha ismeretlen helyen kell éjszakázzunk. Hiszünk abban, hogy a kerékpáros túrázás az egyik legjobb módja a természet,- és világjárásnak. Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni azt, amit szeretünk ebben a műfajban: a közösségi élményeket, a kalandot és a teljesítmény örömét. Gyertek velünk Ti is!
 

Mi rakjuk össze a BPH-t
Screenshot_3-min.png
GANGEL MARCELL

Kalandbringás - KLND főszervező

20708138_1683870494980486_73187847822465
COATES ÁDÁM

Alapító & Trezor őr

91915322_640746803377223_738941146663537
HORVÁTH MILÁN

Alapító & Pödrött bajszú Ötletmester

2016-ban "bikepackingeltem" először. Akkor nem tudtam, hogy  pontosan hogy mi is az a a minimalista kerékpáros túrázás,  én csak mentem egy hátizsákkal a hátamon, árkon bokron keresztül kalandozva az adriai tengerig. Azóta tudom mit jelent, rajongok az irányzatért és hiszek benne, hogy többekhez el kellene juttatnunk.  Rengeteg ötletem van, amit szeretnék fenntartható módon, a lehető legtöbb embert bevonva megvalósítani. 
 

  • Instagram
91879210_1707663609374459_20722282188819
KÖVES LAJOS

Bringás sztoriteller, média (kép) felelős

A biciklizés a szabadság egy igazi szimbóluma a bikepacking pedig egy tovább fokozása ennek az érzésnek. Nekem elsősorban az élmények megélését jelenti a műfaj: hogy útközben felfedezhetek és megismerhetek, hogy nem tudni, hová érkezem, hol alszom, sőt néha azt sem hogy hol vagyok. És a másik oldal: a közösség, az együtt tekerés, és az amikor egy hosszú nap után, együtt készítjük el a vacsoránkat, és kempingezünk a szabad ég alatt. 

  • Instagram
SZabi.JPG
VÁRNAGY SZABOLCS

A szavak embere, a bringás blogunk egyik szerzője

Csillog a napkelte a küllőkön, ropog a murva, csíp a menetszél. Az előbb bontottam sátrat valahol, ahol talán hetek óta nem járt ember. Minden, amim van, elfér a bringán. Csak én vagyok és a táj. Keskeny földutak, erdő. Elhajolok az ágak elől, kerülgetem a gödröket. Most lassan gurulva emelkedem. Felérve szétnézek. Innen akármerre mehetek. Ez a hegylánc a Pilis, ez pedig már a Himalája. Pedig csak kimentem biciklizni.

  • Instagram
Képkivágás.JPG
SZABÓ BENCE

Videómaker trailripper

Nekem azért különleges a bikepacking, mert mikor nekiállok ötletelni, és egy túrát tervezni, semmihez nem fogható kalandvágy ébred bennem. Egyúttal remek alkalom, hogy a fizikai és mentális határaimat feszegessem. Semélyes küldetésem, hogy fotókkal motiváljam az embereket arra, hogy menjenek ki a szabadba és élvezzék a természetet.

A bringázás számomra a kalandot jelenti. Azt, hogy bármikor letérhetek egy szimpatikus földes útra, aminek nem feltétlen tudom, hogy hol a másik vége. És azt, hogy próbára tehetem a teljesítőképességem, miközben szuper emberekkel vagyok körülvéve. Különösen nem vagyok sem technikás, sem erős, sem tapasztalt bringás, de ezeket a hiányosságokat lelkesedéssel pótlom és bízom benne, hogy minél több mindenkit rá tudok venni arra, hogy felpattanjon a járgányára és elinduljon az ismeretlenbe.

Gyerekkorom óta bringázom rendszeresen. Mindent megad, amit egy kissrác kívánhat. Elmész otthonról, felfedezel először egy utcát, majd kimész a városból. Ugratót építesz, vagy felmész a dombtetőre körülnézni. Haverokkal, vagy egyedül, mindkettőnek megvan a varázsa. Most, a bikepacking-gel csak a lépték változott, az élmény és az érzés ugyanaz, mint amit gyerekként éreztem.

  • Instagram
  • Instagram
95384279_222371152542474_635575372630038
BENKÖ DÁVID

Video, photo, cookie jar

Számomra ez nem csak sport, hanem létforma is. Ez a kulcs a szabadsághoz, a felfedezéshez, a teljesítmény tiszta öröméhez. Amikor összeáll a gang visszamegyünk “15 évesbe” és megy a hülyéskedés ezerrel. Bármerre is járunk életreszóló emlékeket gyűjtünk az garantált. Specialitásom, hogy hajlandó vagyok akár létfontosságú csomagok helyére drónt vagy fényképezőt csempészni a táskába. Nem mellesleg feketeöves pizzamester vagyok.

  • Instagram
Tivadar.JPG
DOMANICZKY TIVADAR

Photo, design

A kíváncsiság volt, ami kameráimmal együtt a világ különböző pontjaira elvezetett. Világosabb és sötétebb helyekre egyaránt vezettek azok az utak, de a tanulás és megértés lehetősége mindig jelen volt. Ugyanez a kíváncsiság hajtja kerékpárjaim kerekeit, ad teret tanuláshoz természetről, technikáról, emberi teljesítményről, közösségről és nem utolsó sorban magamról. Többet tekerek táskák nélkül, de a felfedezés és ráeszmélés vágya ugyanúgy dolgozik és ez alkotja a legerősebb kapcsot a Bikepacking Hungary és én köztem. Kalandra fel!

  • Instagram
DSCF4222 (2).jpg
BOROS BALÁZS

Óriás tapasztalatból író blogszerző

Az aktív mozgás gyerekkorom óta része az életemnek. Az első bringás felfedező útjaimra 11 évesen indultam, igaz akkor még csak a Zselic dombjait és erdőit barangoltuk be, messzebb és messzebb kerülve a biztonságot nyújtó falunktól. A kerékpár azóta is örök szerelem. A tervezés és felkészülés láza, a felfedezés öröme, a szabadban alvás izgalma, mindig elkísér az útjaimon. A bikepacking számomra a túrabringázás esszenciája. Kevés cuccal, kalandos ösvényeken, el a világ végéig, meg vissza, ha már eleget láttam...

  • Instagram
  • Instagram
Írj nekünk!

Köszi, hamarosan jelentkezünk!

bottom of page